OBAVIJEST

  • PDF

Zbog  izrazitog pogoršanja epidemiološke situacije, na razini općine Tomislavgrad, kao i u Hercegbosanskoj županiji, što potvrđuje svakodnevno povećanje broja oboljelih, ponovno pozivamo građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance, kao i čestog i temeljitog pranja ruku.

Molimo SVE  PACIJENTE  koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kao i pacijente sa simptomima SARS-CoV-2 / gripe  kao što su kašalj, kihanje i otežano disanje da se jave u COVID ambulantu  Doma Zdravlja  Tomislavgrad ili da prije dolaska u Dom zdravlja OBVEZNO KONTAKTIRAJU  nadležnu službu radi poduzimanja zdravstvenih mjera i dogovore dolazak s liječnikom koji će procijeniti i potrebu testiranja na  COVID-19 / SARS-CoV-2.

Molimo sve građane da uvaže ovu proceduru te za njihovo razumijevanje i odgovorno ponašanje u ovakvim situacijama, kako bi bili u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb svima kojima  je potrebna.

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.