Otvaranje rekonstruiranih prostorija Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i Službe za zdravstvenu zaštitu školske djece i mladeži, kao i Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju

  • PDF

Dame i gospodo, sve vas, kao i nazočne kolege liječnike  i medicinske sestre te predstavnike medija i crkve, srdačno pozdravljam danas u tomislavgradskom Domu zdravlja gdje nas je okupio jedan iznimno lijep događaj – otvaranje rekonstruiranih prostorija Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i Službe za zdravstvenu zaštitu školske djece i mladeži, kao i Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Zahvaljujem vam što ste došli i tako uveličali ovu nam važnu prigodu.

 

 

Ovaj projekt rekonstrukcije naših prostorija započeo je 2018. godine dr. Ivan Bagarić – čovjek čije ime spominjem s dubokim poštovanjem i zahvalnošću. Dom zdravlja Tomislavgrad svakodnevno se potvrđuje kao respektabilna zdravstvena ustanova prije svega svojom stručnom vrsnoćom i zauzetošću medicinskoga kadra pri pomoći svojim pacijentima, a onda i opremljenošću medicinskom opremom bez kojih je stručni rad u najmanju ruku ograničen. Otvorenost za pomoć upoznali smo i ovih pandemijskih dana kad smo dobili hvalevrijedne donacije u medicinskoj opremi i novcu.  Općedruštvena dobrobit i humanizam u najširem opsegu pokazali su se i u ovom projektu čija se cikličnost ne zatvara. Iza svakog plemenita cilja stoje čvrstina, odlučnost i ustrajnost, a naš je cilj pružiti svojim pacijentima, posebno najmladjim, što kvalitetniju medicinsku pomoć znajući da je naš poziv prije svega obilježen onom Einsteinovom mišlju o brižnosti za čovjeka i njegovu sudbinu.

Rekonstrukciju prostorija Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i Službe za zdravstvenu zaštitu školske djece i mladeži financirana je doniranim sredstvima JP „Hercegbosanske šume“,  Općine Tomislavgrad, Vlade Hercegbosanske županije i Osnovne škole fra Mije Čuića – Bukovica, dok je rekonstrukciju prostorija Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju financirao Državni ured za Hrvate izvan RH i JP „Hercegbosanske šume“ u ukupnom iznosu od 186.319,87 KM.

Iskustvo, a i ovaj današnji događaj, jasno nam kazuje da je lijepo i dobro utkano u sve nas i oko nas. Još jednom vam, dragi naši gosti i donator, od srca hvala za učinjeno, a mi ćemo nastojati krajnje ozbiljno i dosljedno pružati medicinsku pomoć svojim pacijentima u ovim novoobnovljenim prostorijama tomislavgradskoga Doma zdravlja.

 

Ravnateljica Doma zdravlja Tomislavgrad

Ivanka Živković, dr.med.

 

GALERIJA SLIKA

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.