Donacija 3D/4D ultrazvučnog aparata od gosp. Mije Matića - Mijušića

  • PDF

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa velikom zahvalnošću primamo donaciju suvremenog ultrazvučnog aparata, GE VOLUSON S8 HIGHENDCOLORDOPPLER 3D/4D/HD Live od poznatog duvanjskog humanitarca, čovjeka velikog srca, gospodina Mije Matić, poznatijeg pod nadimkom Mijušić, rodom iz Borčana, vlasnika tvrtke GmbH (Betonstahlhandel und Biegebetrieb), SR Njemačka.

Put humanosti, požrtvovnosti i pomoći našem Domu zdravlja Tomislavgrad vodi k gospodinu Miji Matiću- Mijušiću i njegovoj obitelji. Za osobu koja je humana i uvijek spremna pomoći drugima kažu da se zove superjunak; mi bismo mogli reći da ste upravo Vi naš superjunak koji ovoj ustanovi poboljšava kvalitetu rada i podiže je na viši nivo u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za naše korisnike.

Gosp. Mijo je opet, kao i mnogo puta dosada, pokazao da je veliki humanitarac, te je značajnom donacijom pomogao Domu zdravlja Tomislavgrad.

Ovaj put radi se o donaciji suvremenog ultrazvučnog aparata, GE VOLUSON S8 HIGHENDCOLORDOPPLER  3D/4D/HD Live, u  vrijednosti  od  37.840  EUR.

 

 

Ultrazvučni ginekološki pregled je u današnjoj praksi postao neizostavan dio gotovo svakog ginekološkog pregleda žene te opstetričkog pregleda trudnice. Ovim vrhunskim ultrazvučnim aparatom trudnicama je osigurano najsuvremenije praćenje trudnoće, a liječnicima je omogućena precizna dijagnostika. Uz pomoć 3D/4D ultrazvuka se prati razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza i postavlja detaljna dijagnostika i uvid u stanje reproduktivnih organa žene.

Ova vrijedna donacija ultrazvučnog aparata za potrebe Službe za zaštitu žena kao i drugih službi Doma zdravlja Tomislavgrad, liječnicima će biti velika pomoć u svakodnevnom radu, a rad s pacijentima dobiti dodatni kvalitet i sigurnost.

Ovim putem želim zahvaliti gospodinu Matiću i njegovoj obitelji na izuzetno vrijednoj i značajnoj  donaciji ali i prenijeti zahvalu u ime svih  djelatnika Doma zdravlja Tomislavgrad kao i korisnika naših usluga kojima će ova donacija uvelike pomoći u poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi.

Prije samo pet mjeseci gos. Mijo donirao je Domu Zdravlja Tomislavgrad vozilo VW T6 Kombi u vrijednosti od 25.900 EUR.

Samo veliki ljudi mogu svojim sugrađanima podariti ovako vrijedne donacije.

Hvala od srca !

Ravnateljica  Doma zdravlja Tomislavgrad

Ivanka Živković,dr. med.

 

 


IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.