IZGRADIMO PRAVEDNIJI,ZDRAVIJI SVIJET

  • PDF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovogodišnjim motom SZO „IZGRADIMO PRAVEDNIJI,ZDRAVIJI SVIJET“ obilježava se Svjetski dan zdravlja - 7 . travnja 2021.

Važno je utvrditi ono što je najvažnije u našem mikrokozmosu. Zajedničke brige i problemi i te kako su nas obilježile i ujedinile. Nemamo svi jednake mogućnosti i sposobnosti, ali bi svakako trebali imati jednaka prava. Nemamo svi iste uvjete stanovanja, obrazovanja, zapošljavanja, čist zrak i vodu, sigurno okružje, uvjete življenja pa niti zdravstvene usluge, ali znamo da su to uvjeti na koje kao pojedinci možemo djelovati, da su oni dio naših odgovornosti, dio naše kontrole. Ne dozvolimo da najranjivije skupine među nama, djeca, starci i bolesni budu na margini društva.

Ovim preporukama mi kao zdravstveni djelatnici osjećamo posebnu obvezu i odgovornost da vas potaknemo  i usmjerimo s jednim ciljem povodom Svjetskog dana zdravlja - PAZITE NA SVOJE ZDRAVLJE I ČUVAJTE GA.


Patronažna služba Dom zdravlja Tomislavgrad

IPLab, laboratorijski informacijski sustav iz IPSoft-a, je uspješno implementiran u tomislavgradski Dom zdravlja. Sustav je pokrio kompletan radni tok medicinsko-biokemijskog laboratorija, od prijema pacijenta, naplate participacije, preko komunikacije sa automatskim analizatorima Abbott Cell Dyn 3700 (hematologija),Siemens Dimension XPand Plus (biokemija), te aparata za imunokemiju Siemens Immulite. Svi rezultati se koriste pri ispisa jedinstvenog nalaza, slanja nalaza e-mailom, ispisa potrebnih izvještaja prema Zavodu, raznih analiza itd.